Harrastukset Meri-Lapissa

Jotakin jännää ja virkistävää pitäisi keksiä, mutta mitä? Miten olisi uusi harrastus? Meri-Lapista löytyy kattavat harrastusmahdollisuudet jokaiselle. Täällä voit esimerkiksi uida, meloa, hiihtää, lasketella, harjoitella kitaran soittoa, kalastaa, golffata kahdessa maassa, hypätä laskuvarjolla, harrastaa jousi-ammuntaa ja nyrkkeilyä. Lisäksi on moottoriurheilua, hevosharrastusmahdollisuuksia sekä paljon hyviä kuntosaleja. Ei muuta kuin kohti uusia elämyksiä!

 

Kalastus

Meri-Lappi tarjoaa ihanteellisia kalastuspaikkoja. On meren rantaa, aavaa merta, jokia ja järviä. Mikäs sen mukavempaa kuin kesäiltana kaivella kalastusvehkeet esiin ja lähteä iltapyynnille. Muistathan vain hankkia tarvittavat kalastusluvat!

>> Kalastusluvat 

>> Tornionjoen kalastus

Jos kalastus ei ole sinulle tuttu juttu ja toivoisit siihen jonkinlaista opastusta, löydät Meri-Lapin matkailun sivuilta ohjattuja kalastusreissuja muun muassa Kemijoella sekä talviaikaan pilkkireissuja Perämerellä.

Kalatarinoita kuulee monenmoisia. Tiedä sitten, onko kaikkeen aina uskominen. Käyhän sinä kuitenkin kuuntelemassa haastattelu lohen kalastuksen traditiosta. 

>> Kalatarinoita 

 Kalastuskuva

 

Golf ja frisbeegolf

Mahdollisuuksia golfin harrastamiseen löytyy monia Meri-Lapista. Tornio Golfin 18-reikäinen kenttä sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajalla: 11 väylää Ruotsin Haaparannan ja 7 väylää Suomen Tornion puolella. Tunnin aikaerosta johtuen maailman pisin Hole In One on mahdollinen väylällä 6. Lyönti kestää noin tunnin ja 5 sekuntia, koska valtakunnan raja kulkee 6. viheriöllä. Aurinko paistaa keskikesällä koko yön, joka mahdollistaa pelaamisen kellon ympäri. Ainutlaatuista, eikö totta?

>> Meri-Lapin matkailun golf-sivut

 Golf

 

Käsillä tekeminen

Käsityöt ovat oiva tapa rentoutua harrastuksen pariin ja arvostaa paikallisuutta. Meri-Lapissa käsitöitä tehdään paljon. Meri-Lapin kansalaisopistot järjestävät käsityökursseja, joissa voit oppia tekemään esimerkiksi villasukkia. Valmiita käsitöitä voit ostaa paikallisilta yrityksiltä tai esimerkiksi markkinoilta ja erilaisista tapahtumista.

Meri-Lapin Matkailun sivuilta löydät vinkkejä ostosten tekoon. 

Jos haluat itse oppia tekemään käsitöitä, kansalaisopistot ovat siihen oiva tapa. Kivalo-opisto 1.1.2014 aloittanut vapaan sivistystyön oppilaitos. Seudullinen kansalaisopisto toimii Kemin, Keminmaan, Simon ja Tervolan kuntien alueella.

Tornion kansalaisopisto tarjoaa kaikille avoimia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia koko kunnan alueella keskimäärin 350 kurssilla noin 30:ssä eri toimipisteessä. Painoalueina ovat taideaineet, kädentaidot, tietotekniikka, kielet sekä elämänhallintaa ja terveyttä edistävät aineet.

>> Kivalo-opisto 

>> Tornion kansalaisopisto

Lankarullia

 

Moottoriurheilu

Meri-Lapissa voit harrastaa monenlaista moottoriurheilua. Talvisin kelkat huristelevat hangilla ja kesäisin voit harrastaa esimerkiksi motocrossia.

>> Tornion/Kemin moottorikerho

>> Simon Moottorikerho 

>> Kemin jääkartinki

>> Haaparannan kesäkartinki

 

Veneily ja Vesiurheilu ja Melonta

Meri-Lapin alueella on huiput mahdollisuudet veneilyyn, sillä vesialueita riittää. Kaiva sinivalkoraitainen paitasi esiin ja hyppää nauttimaan raikkaista vesistöistä!

>> Veneilijälle

Soutuvene

 

Pyöräily

Meri-Lapin vaihtuvat maisemat monipuolisine reitteineen kutsuvat sinut pyöräilemään! Pyöräily on ympäristöystävällistä, edullista ja kuntokin kohoaa, siksi se on suosittua.

Keminmaalla ja Kemissä voit vuokrata fatbiken ja ajella sillä kesät ja talvet

>> Kallin ulkoilukeskus 

>> Vähämaan leirikeskus

>> Tervolassa Ounaksen Pyörä-Pojat ry 

>> Opastettu pyöräretki maaseudulla 

Pyoeraeily

 

Ratsastus

Oletko ollut pienenä heppatyttö tai heppapoika ja haluaisit muistella, kuinka se heppailu oikein sujuukaan? Meri-Lapin alue tarjoaa mahdollisuuden niin vanhalle kuin uudellekin ratsastajalle.

Tornio

>> Meri-Lapin Hevospalvelu

>> Millihaka 

>> Huminalehto 

>> Wanhanpirkkiön hevospalvelu

Keminmaa

>> Luhtarannan talli 

>> Lapin ratsastuskeskus

Tervola

>> Nadia Ammourin ratsastusopetusta

>> Tervolan ratsastajat

>> Romsin talli

Simo

>> Simon Seudun Ratsastajat ry

>> Jalo Ranch ja Ratsutalli Jalo

Ratsastuskuva

 

Uinti

Tekisikö mielesi avantoon tai luonnon vesiin? Uskaltaisitko kellua jäisessä Perämeressä? Vai tykkäätkö ennemmin uimahalleista? Kaikkea tätä löydät Meri-Lapista.

>> Ohjattu ohjelmaa talviuinnille

>> Tornion uimahalli

>> Kemin uimahalli

>> Tornion uimarannat

>> Kemin uimarannat 

>> Keminmaan uimarannat

>> Simon uimarannat 

>> Tervolan uimarannat 

sorsat ui

 

Laskettelu ja hiihto

Hiihto on Meri-Lapin juttu. Kaivahan suksesi siis esiin ja lähde sinäkin ladulle.

>> Hiihtoreitit

Monipuolinen Kallin ulkoilukeskus on ympärivuotinen liikuntapaikka. Se tarjoaa talvisin muun muassa hiihtoreittejä ja hurjapäille mahdollisuuden lasketella.

>> Kallin ulkoilukeskus 

hiihtaeminen

 

Liikuntapalvelut kunnittain

Jos et löytänyt yltä mieleistäsi tekemistä, jokainen kunta tarjoaa monenlaista tekemistä yhdessä ja erikseen. Katsohan nämäkin vaihtoehdot läpi! 

>> Kemin liikuntapalvelut

>> Tornion liikuntapalvelut

>> Keminmaa liikuntapalvelut 

>> Simon liikuntapalvelut 

>> Tervolan liikuntapalvelut