Koulutuspaikkojen säilyminen Meri-Lapin alueella

 

Lapamk

Elinkeinoelämän, alueen elinvoiman ja teollisuuden kannalta ammattikorkeakoulu – ja ammattiopiston koulutuspaikat on ensiarvoisen tärkeä turvata Meri-Lapin alueella. Ammatillinen koulutus tulisi jatkossakin olla kuntapohjaista. 

Perämerenkaarella on toimii useita kansainvälisesti ja kansallisesti arvostettuja koulutuksen järjestäjiä, joista osa tekee myös monialaista kansainvälisen tason tutkimustyötä. Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n kaksi kampusaluetta sijaitsee Meri-Lapissa Kemissä ja Torniossa. Lisäksi Torniossa toimivat Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia sekä Peräpohjolan Opisto.

Elinkeinoelämän, alueen elinvoiman ja teollisuuden kannalta ammattikorkeakoulu- ja ammattiopiston koulutuspaikat on ensiarvoisen tärkeä turvata Meri-Lapin alueella. Meri-Lapin kuntien lausuntojen mukaan Meri-Lapin ammatillista koulutusta ei tule siirtää maakuntahallinnolle. Kemi-Tornion alueella voi suorittaa insinöörin, sairaanhoitajan, sosionomin, tradenomin joko tietojen käsittelylinjan tai liiketaloustieteen linjan tutkintoja. Lappia ammattioppilaitoksella on tarjottavana monipuolinen valikoima erilaisia opetussuunnitelmia: http://www.lappia.fi/opiskelijalle/opetus-ja-näyttösuunnitelmat